joi, 8 martie 2018

Avantajele GPL-ului in fata altor tipuri de carburanti


Probabil ca orice sofer s-a gandit la un moment la diferite modalitati prin care sa faca economii de carburant, fie ca masina pe care o conduc este pe benzina sau Diesel intrucat traficul fiind tot mai aglomerat in orice punct al tarii, consumul creste considerabil. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care multi sunt interesati de avantajele aduse de niste instalatii GPL Pitesti, iar acestea nu sunt deloc putine, astfel ca merita luate in calcul in toate situatiile.

Protectie pentru motor
Gazul petrolier lichefiat contine o cifra octanica mai mare, ceea ce presupune ca motoarele vor functiona mult mai lin, vor fi mai putin zgomotoase, dar si mult mai prietenoase cu mediul inconjurator. In acelasi timp, spre deosebire de alte tipuri de carburanti, GPL-ul nu are nevoie de aditivi pentru a functiona la performanta maxima si ajuta la prelungirea duratei de viata a motorului cu minim 3, 4 ani intrucat nu mai exista substante nocive care sa se depuna pe componente. Pornirea la rece nu va fi niciodata problematica intrucat sistemele sunt foarte eficiente si presupun alternarea dintre benzina sau Diesel si GPL, in functie de nevoi. Cu alte cuvinte, motoarele vor functiona perfect, fiind silentioase si asigura conditiile ideale pentru orice sofer.

Economii importante
Daca alegi instalatii GPL Pitesti, cu siguranta, vei fi interesat si de economiile promise de un astfel de sistem. Asadar, se estimeaza ca se fac economii de circa 40% la fiecare drum parcurs, ceea ce presupune ca investitia initiala se amortizeaza chiar in mai putin de un an. Costul unui astfel de dispozitiv este de minim 500 de euro si poate sa ajunga in jurul pragului de 1.000 de euro in cazul motoarelor mai noi care sunt ceva mai complexe. Totusi, dupa amortizarea investitiei soferii vor avea parte de economii considerabile, dispozitivele fiind foarte practice si mult mai eficiente decat alternativa motoarelor Diesel catre care se orienteaza multi.

Pentru mediu
Traficul este tot mai aglomerat de la o zi la alta in marile orase, iar poluarea reprezinta o problema pentru care nu se gasesc inca solutii practice, insa instalatiile GPL sunt ideale din acest punct de vedere intrucat sunt mult mai putin daunatoare mediului inconjurator. Dioxidul de carbon se diminueaza la minim in comparatie cu benzina sau motorina, iar fumul scos pe tevile de esapament ale autoturismelor nu este la fel de periculos pentru populatie.

Pe termen lung
Mai mult, cine apeleaza la instalatii GPL Pitesti va constata ca sistemele sunt ideale pe termen lung intrucat isi pastreaza performantele, sunt foarte usor de intretinut, fiind de ajuns o verificare similara ITP-ului, la fiecare doi ani, iar durata minima de viata este de 10 ani, atat timp cat sunt respectate cerintele producatorului cu privire la intretinere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu