joi, 12 aprilie 2018

Am fost in capitala Olandei acum cateva zile


Amsterdam este unul dintre cele mai populare capitale ale Europei, in special in randul tinerilor, insa totul nu se rezuma numai la cartierul rosu, ci sunt disponibile nenumarate activitati pentru toate tipurile de turisti. De la plimbari romantice pe malul canalelor ce alcatuiesc un labirint, la Vondelpark, muzeul Van Gogh, casa Annei Frank si nu numai, la fiecare pas este disponibila cate o alta atractie, motiv pentru care cei ce aleg zboruri catre Amsterdam trebuie sa isi pregateasca cu atentie itinerariul pentru a include cele mai grozave optiuni.


Muzeul Van Gogh
Putini artisti ai secolului al XIX-lea pot fi comparati cu Vincent van Gogh, unul dintre cei mai mari pictori ai Olandei. Atrasi fie de viata tumultuoasa a artistului, fie de capodoperele sale, turistii trebuie sa viziteze muzeul Van Gogh, care reprezinta una dintre cele mai populare galerii de arta ale Europei. Muzeul a fost infiintat in cea de-a doua parte a secolului trecut si gazduieste cea mai mare colectie de picturi ale lui Van Gogh, adica peste 200, alaturi de 500 de desene si peste 700 de scrisori care au apartinut ale acestuia. Totodata, nu au fost uitati nici artistii contemporani, intrucat aici sunt organizate periodic diferite expozitii.

Palatul Regal
Palatul Regal reprezinta resedinta regelui atunci cand acesta se afla in oras, iar constructia structurii impresionanta a inceput in anul 1648, fiind nevoie de aproape 14.000 de piloni de sustinere. Cladirea este impresionanta de arhitectura romana, astfel ca exteriorul este clasic, in timp ce la interior se regasesc majoritatea surprizelor, de la sculpturi din marmura, la apartamente decorate cu opulenta, picturi ale unor artisti faimosi precum Govert Flink sau Rembrandt. Atractive sunt si tavanele pictate, colectiile de obiecte vechi precum monede, arme si obiecte medicinale, astfel ca vizitarea palatului reprezinta o experienta unica pentru majoritatea turistilor.


Biserica Veche
Aceasta a fost construita in anul 1306 si reprezinta primul lacas de cult din nordul tarii, care a devenit model pentru toate celelalte din regiune. De-a lungul timpului au fost adaugate diferite alte elemente, precum capela, pilonii sau turnul, acesta din urma fiind considerat unul dintre cele mai grozave din Olanda si din varful sau vizitatorii sunt recompensati cu vederi impresionante asupra Amsterdamului. De asemenea, la mica distanta de aceasta cladire istorica se poate trece podul catre Zeedijk, una dintre cele mai vechi strazi din oras, unde casele se remarca prin arhitectura lor, insa tot aici se gaseste si cea mai veche casa din Amsterdam.

Asadar, oricine se poate interesa de zboruri catre Amsterdam, acestea fiind directe din mai multe orase ale tarii, motiv pentru care turistii pot avea parte de cele mai bune conditii si oricand pot organiza un city break in capitala olandeza, totul cu un buget minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu